Allergenen
WAT ZIJN ALLERGENEN?
- Een allergeen is een voedingsbestanddeel dat een allergische reactie of intolerantie kan veroorzaken bij sommige mensen.
- De afweerreacties zijn vb. gezwollen en tintelende lippen en mond, duizeligheid, braken, diarree, ademhalingsproblemen, jeuk, huiduitslag en anafylactische shock al dan niet met een dodelijke afloop.
Het is daarom heel belangrijk dat de consument juist geïnformeerd wordt over de aanwezigheid van allergenen in producten
HOE KOMEN ALLERGENEN IN LEVENSMIDDELEN TERECHT?
Allergenen zijn bestanddelen die aanwezig kunnen zijn in een levensmiddel als ingrediënt
Soorten allergenen . die in onze bakkerij gebruikt kunnen worden .
- Glutenbevattende granen, namelijk tarwe rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan
- Eieren
- Noten, namelijk amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten of macadamianoten
- Sesamzaad
- Soja
- Melk
- Lupine
Bij verdere vragen kan u ons altijd contacteren .